Vad är 5G bredband?

5G bredband erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ till vanligt fast bredband. Medan traditionell fiber bredband kräver en fysisk fast telefon och installation av en ingenjör, 5G bredband är plug and play, och överför data med hjälp av det trådlösa 5G-nätverket.

Även om det är tidiga dagar för 5G bredband, förutspår många att det kommer att bli ett lönsamt alternativ till, och kanske till och med en fullständig ersättning av, traditionella bredbandssystem.

5G bredband faktiskt kommer i två olika former: hem bredband och mobilt bredband.

5G hem bredband är utformad för att ge bredband till ett hushåll, eller företag. Detta innebär en 5G router som måste anslutas till ett eluttag, och kan sedan dela internet via en Wi-Fi-anslutning på ett bredare spektrum och med ett stort antal enheter (upp till 64 enheter för närvarande). Ingen fast telefon krävs. Detta är bättre än vanligt ADSL bredband.

5G mobilt bredband är utformat för att ge en snabb bredbandsanslutning var som helst råkar vara. Det handlar om en kompakt 5g mobil Wi-Fi-enhet som drivs av sitt eget batteri, som sedan delar en Internetanslutning över ett kortare intervall med ett lägre antal enheter (upp till 20 enheter för närvarande). Återigen krävs ingen fast telefon. Alla denna fakta hitta jag på ADSL.se.